Nuduri cu ibric și oi gonflabile

La început de an s-ar fi cuvenit să lăbărțez un articol tare important cu profețoaie, previzioane, mă rog chestii din astea mafaldistice în care să mamaomidez oleacă despre ce îmi bâlbâie mie intuiția și forța analitică (forța fie cu voi!) că o să ne cășune în 2020. Așa că m-am și apucat să dau puțin la pedale în direcția asta. Tocmai când luasem avânt și bubuia premoniția în mine a venit vestea că moș Trump a stabilit câștigătorul concursului „Iranienii au talen”. Câștigătorul a primit drept premiu o excursie particulară la cer. Bine, nu e clar dacă toate particulele lu’ nenea ăla au ajuns la destinație, dar excursia e excursie.

Ce rahat să fac acum ? În mod normal ar fi trebuit să introduc chestia asta în compunere însoțită de un „așa cum anticipam”, ca să mă dau important. Deci, logic, am șters tot ce scrisesem și am zis ceva cu băgat. Nu contează ce. Nici unde.

Acum devenea oportun un articol despre cum l-a bubuit Vader Trump pe jedi ăla persan precum covorul. Sau Trump era jedi și persanul Vader ? Nu contează, Star Wars a devenit oricum un căcat infect. Ideea e că acum era momentul să încep anul demonstrând cât de deștept sunt eu în materie de Orientul mijlociu și cum mă face concubinajul cu Google specialist în orice. Pentru că ăsta e un mare câștig al evoluției tehnologiei informației: poți căca păreri cu ifose de competență despre absolut orice subiect la care nu te pricepi.

Mă apuc să scriu un text complicat, cu ruși, chinezi, neoconi, iranieni, citate de arhivă- chestie serioasă, lucrare ambițioasă, borțoasă și plină de reflecții adânci. În timpul ăsta facebook-ul, televizorul și lumea în general se umple de milioane de precepuți ca și mine care indexau la Google noi capitole din teoria părerologiei. Așa că am descoperit că Trump a procedat foarte bine pentru că ăla era un terorist, deci Trump e un criminal și el e un terorist, dar Greta va salva planeta și e mâna rușilor pentru că totul ni se trage de la 5G. Nici când nu am văzut mai multă coerență și limpede înțelegere a lucrurilor.

Logic, l-am dat dracului de articol și am reținut doar chestiile care contează:

Acțiunea lui Trump e greșită politic, dar impecabilă din punct de vedere balistic.

Singura părere care contează, în această criză, a Gretei Cumomaichemao, încă se lasă așteptată.

Nenea ăla iranian, securistu’, făcea fix ce fac securiștii în general, și ăia americani în special. Adică își bagă nasul în tot felul de rahaturi. Așa că, logic, cu atâtea nasuri și atât de puțin rahat (nu chiar) e normal că s-au supărat și oamenii ăia și i-au dat cu tehnica în cap.

Iraqul are petrol. Iranul conține petrol. Ambele teritorii, susțin surse bine informate, sunt locuite. Problemă în curs de rezolvare.

Nu începe niciun război mondial. E doar un promo.

Următorul război mondial o să înceapă pe Twitter și o să se termine pe Tik Tok.

Titlul acestui articol e idiot, deci perfect pentru lumea în care trăim.

mm
Daniel Bejan
Scriitor, publicist, mizantrop fără patimă.

Cele mai rcente

Respirație

Memento

Toamnă

Epilog

Error decoding the Instagram API json
Articolul precedentAberația de libertate
Articolul următorDoctor în acoperișuri

Lasă un răspuns

Articole care v-ar mai putea interesa

%d blogeri au apreciat: