Spre eșafod cu voioșie

După votul din 26 mai și operațiunea conexă de încapsulare a lui Dragnea, politica românească a devenit un curs de înot pentru începători. Fac băieții și fetili pluta, calcă apa, bâțâie ca disperații din mâini și din craci încercând să nu se ducă la fund.

Ăia care se laudă că au câștigat, pentru că au ieșit pe locul trei, zic că ăia de pe locul doi nu mai au legitimitatea necesară pentru a guverna. Ca atare, atât ăia de pe trei, cât și ăia aflați doar puțintel mai sus, dar pe locul doi susțin că… ăia de pe locul doi, așa fără legitimitate, să facă bine și să își asume guvernarea până la capăt. Doar că fără legitimitate.

Pesediștii, adică ăia nelegitimi, de pe locul doi, se sacrifică și guvernează, așa nelegitimi și căcați pe ei de frică. S-au transformat în partidul lui Emil Bobu. Dictatorul era de vină pentru tot! Așa că au decis că, de acum, la ei în partid e interzis să mai pomenești despre justiție. Nu e voie! Interzis! Sictir! În același timp, au ajuns la concluzia că boborul suveran are dreptate și rezultatul de la tefelendum trebuie imediat dactilografiat în Constituție. Chestie, de principiu, corectă.

Ăilalți vor să scoată inspecția judiciară din dicționare, ba dacă s-ar putea, să mai fie chemați laolaltă alde Francisc, zis papa, și Daniel -preafericit de fel- și să se lămurească dacă nu cumva se poate ca, la angajarea în Parchet, simultan cu actul angajării, procurorul să fie și canonizat.

Pe o parte se dorește consacrarea în textul constituțional a interzicerii oricărui act de amnistie și/sau grațiere. Altfel spus, în statul român clemența devine prohibită. Fără discuții, fără comentarii. În același timp, se trage tare pentru ca în timp ce politicienilor li se reduce tot mai mult din putere, magistrații să aibă puteri sporite, privilegii tot mai mari. Adică mai puțină putere pentru cei care reprezintă statul român, cei aleși prin votul cetățenilor, periodic, și sancționați, tot periodic, prin același vot, dar putere nelimitată pentru alde berilă ajuns acolo pe pile, șpagă, ordin de la dom’ general. Democrație sadea! Beliți politicienii (care, admit, sunt niște panarame) și întăriți securiștii! Bravo, o să fie bine așa. Cu cântec voios spre eșafod înainte!

A, da. Dacă tot căutați să înțelegeți cum și-a obținut UDMR voturile, uitați-vă cum și le-a tras EBA, la vremea respectivă. Și de ce vă imaginați că e suspect doar cum s-a votat pentru UDMR, dar restul votului e cușer ?

Atât am avut să vă spun. Acum plecați de aici.

mm
Daniel Bejan
Scriitor, publicist, mizantrop fără patimă.

Cele mai rcente

Respirație

Memento

Toamnă

Epilog

Error decoding the Instagram API json
Articolul precedentLa zi
Articolul următorRepublică bananieră, banane canci !

Lasă un răspuns

Articole care v-ar mai putea interesa

%d blogeri au apreciat: