Deladai

Articolul precedentO președinție complicată
Articolul următorDespre „Literatorul”

Dacă plouă, e de la Dumnezeu.

Dacă e semnalul prost la televizor, e de la ei.

Dacă te dor șalele, e de la vreme.

Dacă e crivăț, e de la ruși.

Dacă ești balonat, e de la sarmale.

Dacă ai falca umflată, e de la măsea.

Dacă tușești, e de la țigări.

Dacă ai „jacădăpiele”,e de la turci. Dacă arăți pozele de vacanță, sunt de la ruși. Dacă ai porc de Crăciun, e de la țară. Dacă ți-ai tras tigaie minune, e de la promoție. Dacă ai făcut burtă. e de la bere. Dacă te-ai umplut de mătreață, e de la șampon. Dacă ești roșu la față, e de la soare. Dacă ai mașină second hand, e de la bulgari. Hainele ți-au rămas mici de la spălat. Dacă te-ngălbenești, e de la ficat. Dacă ți-ai stricat mașina, e de la gropi. Dacă tușește motorul, e de la benzină. Dacă ai adidași viu colorați, sunt de la chinezi. Dacă râgâi, e de la acid. Dacă a rămas gravidă, e de la… e clar de la ce e. Dacă e criză, e de la americani. Dacă îți ies bube pe unde nu te-aștepți, e de la Cernobîl. Dacă ai acasă un stoc respectabil de rechizite de birou, sunt de la muncă. Dacă îl votezi pe Iohannis e, desigur, pentru că e de la Sibiu. Dacă ai boală pe Dragnea, e pentru că e de la Teleorman. 

Dacă te apuci de cântat, atunci neapărat lângă prenume adaugi și că ești de la. 

Pe scurt, un întreg univers e ocupat cu ce ți se întâmplă. Așa că a venit momentul să te implici și tu cumva. Drept urmare…

…dacă ai gândaci în bucătărie, dai cu otravă.

Dacă nu-ți aprobă cererea, dai șpagă.

Dacă nu pornește motorul, dai la pedală.

Dacă nu ți-a plăcut cartea, dai cu sapa.

Dacă te prinde, dai de dracu.

Dacă ești prost, dai în gropi.

Dacă te operezi, dai și tu plicul.

Dacă îți pierzi cățelul, dai anunț. Dacă vrei să câștigi un iPhone la promoție, dai sms. Dacă ți-a născut, dai de băut. Dacă a rămas repetent, dai cu el de pământ. Dacă o ceri de nevastă, îi dai verighetă. Dacă te întreabă dacă ești beat, dai din cap. Dacă te enervezi, dai cu pumnul în masă. Dacă a nins, dai cu sare. Dacă te-ai tăiat, dai cu rivanol. Dacă ți s-a rupt, dai cu super glue. Dacă au câștigat alegerile, te dai cu ei. Dacă ai câștigat alegerile, dai o petrecere. Dacă vine în control, dai o sacoșă. Dacă ți-a crescut la loc, dai cu lama. Dacă pute, dai cu spray. Dacă bate câmpii, dai ochii peste cap. 

Iar la sfârșit, inevitabil, dai ortu popii.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: