Klaus Werner Oprea, plastograf

Săptămâna trecută ne-am umplut de veselie și voie bună luându-l la șperaclu pe lăutarul eneresuluinațeonal, Gabriel Oprea. Mușcat de oftică și ciupit de ambiț, Oprea mânărise și el (sau, pentru rigoare, a pus pe cineva să mânărească, pentru că el e puțin probabil să fie capabil de așa dibăcie) o poză de la Casa Albă în care dădea mâna cu Obama, deși nu dădea. Că era mânăreală. Că mâna fotoșmenuită era a băsexului. Oprea avea, de ce să n-o spunem, un fel de circumstanțe atenuante. Chiar fusese în prăvălie când dădea Obama cu mâna în lume și, foarte probabil, chiar dăduse mâna cu fostul președinte american, care mă îndoiesc că a fost atât de cioban încât să-l pipăie de amprente doar pe Băsescu. Dar n-a fost prins în poză! Ghinonul lui Oprea! S-a terminat filmul, s-a plictisit pozarul sau Obama era un ninja care mișca manivela mai repede decât se prindea pozarul, chestia e că n-avea poză. Așa că a șmecherit și el acolo un abțibild, cât să se dea mare. De ce au panaramele astea de politicieni senzația că dacă se arată în poze cu șefi de pe afară nu le mai miros picioarele e greu de priceput. Pozele alea nu schimbă nimic din ce e dihorul, că doar nu l-a chemat alde Obama acolo fix pe Oprea, pe persoană fizică, să-i aranjeze un doctorat. Era pe bază de funcție, iar funcțiile, la noi, se ocupă așa cum se ocupă. Așa că fără poze, cu poze sau cu poze mânărite,Oprea se poate visa lider planetar, dar e lider doar la el în sufragerie.

Bun. Abia ni s-au relaxat mușchii burții după pocinogul lui Oprea și dă peste noi o boacănă similară, doar că ceva mai jegoasă. Klaus Iohannis șmenuiește și el o poză, de la reuniunea NATO de la Bruxelles, dar are grijă să-l evacueze din poză pe Mihai Fifor, ministrul apărării. Dacă Oprea încerca să mânărească doar o poză, pentru că în realitate e foarte posibil să fi dat mâna cu Obama, Iohannis încearcă să șmenuiască în cel mai josnic mod chiar realitatea. De ce face asta? Pentru că e un prostălău. Pentru că e nesimțit. Pentru că încă nu a primit în cur șuturile pe care le merită.

Mai sus aveți poza publicată de administrația prezidențială, iar aici aveți o altă fotografie, care arată cum stăteau, de fapt lucrurile, ca să fie limpede despre ce vorbim.

 

 

În fotografia publicată de administrația prezidențială a mai rămas ceva din mâna lui Fifor,dacă priviți cu atenție, că face și photoshopul ce poate.

E limpede că Iohannis nu pricepe nimic din ce i se întâmplă sau se întâmplă în jurul lui. Experiența cu casele pierdute în instanță pentru fals și uz de fals (care, pardon, scuzați, reprezintă infracțiuni) nu l-a jenat cu nimic, așa că acum și-a încercat mâna și cu poze trucate. Trebuie să ai un deficit sever de inteligență pentru a-ți închipui că o astfel de ordinară potlogărie poate trece fără a fi descoperită.

De ce trebuia evacuat ministrul apărării din poză? Doar pentru că ridicolul Iohannis are o vanitate invers proporțională cu inteligența. De fapt e absolut inutil să încercăm să căutăm o motivație. E vorba de o josnicie de nescuzat. Și nu e prima dată.

Toată fuduleala tălâmbă a acestui ridicol personaj, pe care îl vedeam gudurându-se, la poza de grup, pe lângă Donald Trump, cerșind băgare în seamă s-a făcut țăndări atunci când Trump i-a dat cu sictir anulând întâlnirea bilaterală pe care o aveau programată. Nimic surprinzător. Pentru Trump asta era pierdere de vreme, nimic de obținut. Recitalul de slugărnicie, de acum câteva luni, de pe peluza Casei Albe, lămurise ce era de lămurit. Românii dau banul! Pa și la gară, că avem și treburi mai importante! Pentru bon și factură, marș la casă.

După Băsescu am crezut că instituția președintelui nu are cum coborî mai jos. Greșeam. Dincolo de opțiuni politice, de simpatii și antipatii, prima demnitate a țării presupune o anume altitudine care i-a fost inaccesibilă lui Traian Băsescu și despre care, e limpede, Iohannis nu are habar.

P.S. Îi mulțumesc lui Petre Căluian pentru că m-a ajutat să ajung mai repede la informațiile necesare.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: