Pășunați, vitejii mei!

Până și drept credincioșii întru Apocalipsa după Sfântul Evanghelist Coronarie Covideanu au început să se cam sature de uriașa mizerie care a băgat la zdup o întreagă umanitate. Și a băgat-o unde a băgat-o pentru că s-a lăsat mânată în țarc.

Păcătoasa noastră specie, care are meritul de a fi născocit o chestie care se numește „istorie”, a trecut de nenumărate ori prin boli și boleșnițe de tot felul, de la ciumă la holeră, de la gripă spaniolă la sifilis. Niciodată însă nimeni nu și-a îngăduit ce și-au îngăduit ăștia acum. Rectific, niciodată nu li s-a îngăduit.

În 2016, în România au murit 257.547 de oameni. De boală, de bătrânețe, din prostie, de mizerie sau Dumnezeu mai știe de ce. Adică o medie de 20.000 de oameni lunar. Adică o rată de 11,6 decese la mia de locuitori. Astea sunt datele. Moartea există, se întâmplă, e inevitabilă. Tot un sfert de milion mureau și dacă erau încuiați în țarcuri.

Avem o reală problemă legată de o reală pandemie? Da. Nu știu. Nu mai știu. Răspunsurile formulate în timp de autorități ba mi-au zis să-mi văd de treabă, ba că ar fi un mic guturai, ba că e groasă rău. Iar variațiile în poziția autorităților nu au ținut de date științifice (am văzut în ultimele luni atâtea aberații, atâtea reformulări și retractări!), ci de imperative evident politice. Și cu asta basta! Împotriva boleșniței luptă în primul rând sistemul imunitar. Și dacă e ceva care poate pune pe butuci sistemul imunitar, e ținutul la beci, departe de aer și soare.

Deci, avem o problemă sanitară reală? Habar n-am. Credeți ce vreți. Dar dacă avem, ceea ce ni s-a impus nu e leacul, ci exact pe dos. Unii o să crăpăm. Fac parte din categoria hiper-vulnerabilă, dacă mă iau după ei. Și? Să crăp ca vita în staul sau să crăp om întreg? Alegerea e limpede. Măcar pentru mine.

Ieșiți din case. Oamenii au început să nu mai dea doi bani pe cretinele lor ordonanțe. Cât o mai zguduim cu frecția asta? Da, bine, frica e cel mai bun instrument de control. Dar uite că reîncepe forfota și oamenii nu se mai tem de ciomagul stăpânilor.

Nu mai e nicio teorie a conspirației, nu mai e nicio dileală, e limpede, la lumina zilei, sunt declarații oficiale. E ceea ce am spus de la început: vaccinul sulii și cip băgat în curul vitelor. Punct. Despre asta e vorba.

Ne-a fost confiscată primăvara. Și ni s-a livrat amenințarea cu apocalipsa. Mii de oameni mor, de când e lumea, în numele libertății. Azi miliarde de berbeci sunt lipsiți de libertate, în numele cipului băgat în cur. Dar behăim pe Facebook, ne trimitem filmulețe cretine, facem bășcălie de cei doi imbecili care cică ar conduce România. Și stăm în țarc. Și așteptăm să ne spună arendașii dacă pe 15 avem voie să respirăm. behehe.

Acum, dacă ne-am lua după ei, ar fi fost mai mult ca niciodată nevoie de ordine și eficiență în sistemul sanitar. Sanchi, Ministerul Învârtelilor, poreclit și Ministerul Sănătății, e ocupat cu șmenologia. Arafat – un răzgâiat al bizonilor- ne spune că medicii decid dacă primesc sau nu pacienți. Că sunt de capul lor. Și în sistemul sanitar e vraiște. Cineva la care țin mult, are probleme grave de sănătate. Pentru că a fost măcelărit de „îngerii în halate albastre”, pe mulți, tare mulți bani. Care îngeri acum sunt inabordabili. Și are nevoie de transfuzie. Și nu se poate. Că n-au chef „îngerii în halate albastre”. Și are nevoie urgentă, chestiune de săptămâni, de o intervenție, pentru că o clinică din Viena i-a oferit o soluție. Nu e un pricopsit, dar nu a cerut un leu de la stat sau alții. Totuși, n-are voie să meargă acolo unde ar putea primi o șansă. Că așa a zis căcatul de Iohannis. Că Bill Gates.

Alegeți între condiția de oameni și cea de rumegători ai fricii care vi se aruncă în troacă, în loc de nutreț. Și behăiți măcar!

mm
Daniel Bejan
Scriitor, publicist, mizantrop fără patimă.

Cele mai rcente

Respirație

Memento

Toamnă

Epilog

Error decoding the Instagram API json

2 Comments

  1. Pentru că șeptelul se temea de criza economică https://romania.europalibera.org/a/sondaj-topul-amenințărilor-la-adresa-româniei-rusia-corupția-criza-economică-și-războiul/29937981.html stăpânii le-au ordonat vechililor https://www.cotidianul.ro/trecerea-la-prostocratie/ să servească o porție consistentă din altă teamă a vulgului: cea de boală. Amintirea anterioarei crize economice este prea proaspătă pentru a lăsa să se exhibe la liber jaful colecționarilor de putere, așa că, de data asta, au ”vopsit-o” în viroză… E-adevărat, unii erau absorbiți de a acumula, în măsura posibilităților lor, cât mai multă putere, provocând alegeri anticipate dar i-a readus la ordine șutul diecret al stăpânilor… Singurii care poate că au fost cu adevărat surprinși, au fost cei care se întrebau sub ce formă ne va fi servită criza economică ce devenise imposibil de escamotat…

Lasă un răspuns

Articole care v-ar mai putea interesa

%d blogeri au apreciat: