Un post scriptum inutil

Luni scriam despre legătura dintre UE și democrație (n-am găsit niciuna), despre faptul că Macron are idei în cap și despre ambâțul unora de a da băga Europa în cătănie. A doua zi, marți, la Parlamentul european a fost zi de dat cu ranga. Mai întâi au venit arendașii UE și ne-au luat la rândea, apoi a venit madam Merkel să ne educe în privința oportunității-necesității unei mândre armate europene.

Ciumeții Europei nu ratează nicio ocazie de a ne aminti cine e Europa și cine suntem noi. Mai un șut în cur, mai o flegmă în ochi, hai că mai merge încă un șut în cur, că e pe bază de valori europene. Care valori europene nu mai sunt altceva decât versuri din manele de succes. Pentru cei care au ajuns mai târziu, trebuie explicat că valorile europene sunt niște proverbe și zicători la care pun botul fraierii din est și pe care se pișă babele din vest.

Europangiii ne-au amintit ieri chestia aia despre care am tot scris aici și pe care unii concetățeni încă se prefac că nu o pricep: România trebuie să facă ce i se spune, nu să aibă păreri. Lucrurile stau așa pentru că, de la strecurarea în UE, am acceptat asta. Ba unii de-ai noștri chiar se fudulesc cu destoinicia cu care pupă cururi de pe acolo, cu slugărnicia pe care o arată în fața ălora care-și vor doar binele lor.

Justiția – am tot spus-o – a devenit parte a unui mecanism monstruos de invalidare a votului cetățenilor. În mod sistematic, ranga justiției e folosită pentru a-i evacua pe cei care nu convin și pentru a-i albi pe cei care se arată slugi supuse. Nimic altceva. Și era de așteptat – și asta am mai spus-o – ca ciumeții să nu accepte să le stricăm scula.

Mai departe avem niște opțiuni. Ar fi bine să formulăm cât se poate de explicit poziția noastră față de tot ce ni s-a spus, astfel încât pe viitor să nu mai existe neclarități. Astfel, cred că putem comunica Bruxelles-ului că:

a) Pot să își bage MCV-ul fix în cur. Dacă nu alunecă îi ajutăm cu două flegme.

b) În privința armatei europene avem o poziție: pe vine, cu nădragii lăsați.

c) În privința solicitărilor lor, legate de ce avem și ce nu avem voie să legiferăm, am notat cererile lor și venim cu o contra-ofertă: să ne pupe în cur.

Sigur, putem să ne reconsiderăm punctul de vedere atunci când raporturile dintre noi vor fi reașezate și vor avea din nou la bază respectul reciproc. Între timp, însă, va trebui să ne facem ordine în propria curte. Putem începe prin a nu mai livra către PPE cota obligatorie de europarlamentari. Apoi, n-ar strica să-i luăm la rangă pe cei pe care i-am trimis în Parlamentul European și care cred că sunt acolo ca să-și plătească ratele la bancă.

Astăzi, mai mult ca oricând, avem șansa de a reașeza raporturile noastre cu UE pe baze corecte. Există un context care ne poate fi favorabil. O putem face dacă vrem, dacă avem echiparea testiculară necesară. Pentru că altfel vocile celor care vor vrea în afara UE vor deveni tot mai numeroase, iar asta chiar nu e o soluție.

E de neacceptat umilința la care e supus un popor întreg din cauza lașității, incompetenței și corupției unor nemernici de politicieni. De toate culorile.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: