Generalul armatei flaușate

Mă sună un prieten și îmi spune: Bre, intră pe pagina de Facebook a lui Oprea! A trebuit să cer lămuriri, despre care Oprea era vorba? Generalul flanelei. Previzibil, scuzabil, de înțeles, am înjurat. Cum amicul insista, am deschis jucăreaua și m-am dus să văd minunea. Cum am deschis fiesbucu am descoperit că, deja, pe acolo lumea se tăvălea de râs la ultima ispravă a enteresuluinaționaldarflaușatcăținedecald.

Omul are limpede probleme. Când se uită în oglindă e convins că vede un măreț bărbat. Nu știu dacă are probleme cu vederea, cu capul sau de unde i se trage. Oprea e un personaj care, să admitem, descrie perfect politichia românească. Deși are carte puțină și minte încă și mai puțină, dădea cu doctoratele în alți carcalaci, la fel de înțelepți ca și el. Deși e incompetent în orice domeniu imaginabil, a fost vice-premier și premier interimar. Deși are un vocabular strict de avarie, îi place să se audă vorbind. Îi place să pozeze, fără să simtă vreun moment adierea de ridicol și miasma de impostură. Dar ultima lui boacănă e deja semn că omul trebuie pus sub tutelă.

Mai sus, puteți vedea poza cu care se fălește generalulupește, poza care a născut acest imens hohot de râs. Aici puteți vedea și poza originală, descoperită de Bogdan Păcurar, cea pe care a mânărit-o eneteresunațional ca să se dea și el mare o tură. Că atât poate.

Trebuie doar oleacă de răbdare și creativul Oprea ne va delecta cu pozele în care stă la șpriț, pe terasă, la Techirghiol, cu Elvis Presley, poza în care îi arată lui Ștefan cel Mare cum să dispună trupele, la Vaslui. Sau poza în care îi așteaptă, pe lună, cu pâine și sare, pe Aldrin și Armstrong. Ori, de ce nu, celebra poză în care Napoleon Bonaparte îi cară servieta, în drum spre ședința de la partid. Nici poza cu Oprea caftindu-l pe Vader nu e de colo. Sau cea în care joacă tenis cu Homer Simpson.

Ce nu a înțeles marele bărbat e că la poze se vede mânăria mai repede decât la doctorate.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: