Bâza cu știri

Mult năduf, pe la noi, după ce statul austriac a adoptat o măsură prin care alocațiile puradeilor europeni, dar non-băștinoși trăitori prin ce a mai rămas din imperiu urmează a fi recalculate și raportate la nivelul din țara de origine. Că doar n-o să ia puiul de rumân aceeași alocație ca mucea ăla din Finlanda !

E o minunată ocazie de a mai gusta o porție de „valori europene”, „unitate europeană”, „egalitate în drepturi” și alte rahaturi pe care suntem invitați să le luăm de bune. Și nu, scuza că actualul guvern austriac are vederi mai anapoda, că alde Kurz emană un damf de extremă dreapta, nu nu ține. Pentru că porcăria de MCV – o altă nemeritată bătaie de joc la adresa românilor – nu are nicio legătură cu puștiul ăla de Kurz. Nici mizeria cu aderarea la Schengen. Și nici viziunea legată de „o Europă cu două viteze”, nu vine din colecția de gărgărițe ale kurzanului – nu că toate astea nu i-ar fi pe plac.

Măsura luată de austrieci e o mizerie și e evident discriminatorie, așa că nu cred că va avea viață lungă. Câtă vreme cei care muncesc și trăiesc în Austria plătesc aceleași taxe, au aceleași drepturi – e simplu. Ridicol, ca de obicei, e modul în care reacționează autoritățile române. Măsura a fost adoptată acum ceva vreme, așa că i se putea bate obrazul lui Kurz la vizita avută în România înainte să intrăm cu tpți în zodia cârnaților. Dar nu, că poate se simțea omul deranjat și îi pica de-a kurzmezișul jumara de anul nou. Așa că, temători și căcăcioși ca întotdeauna când dau nasul cu străinii, ai noștri au tăcut mâlc, așteptând să vadă ce fac alții. Și au devenit viteji și gălăgioși abia după ce s-au convins că alții au început deja zarva.

Altfel, n-ar fi greu să ne jucăm și noi de-a legile tâmpite, măcar așa, o lună-două-trei, până se prinde coțofana europeană și ne zice că e de cur. De exemplu să obligăm companiile cu capital austriac să plătească impozite ca în Austria (acolo ar avea de decartat 25%), iar pe cetățenii lor care iau lefuri pe aici să plătească același impozit pe venit ca în țara lor mumă – la ei începe de la 25% și merge până la 55%. Că tot e pe bază de podgorie de proveniență. Da, știu, astea ar fi măsuri tâmpite, discriminatorii, niște porcării. Exact despre asta e vorba.

A, da. Un salut special căcăcioaselor noastre autorități care au ținut de șase, să vadă dacă potera europeană se mișcă și abia după aia au început să vocalizeze leșinate declarații de indignare. Iar ligheanului de la Cotroceni…

… de el ne ocupăm în a doua știre. Aia în care ligheanul anunță că mai vrea un mandat. Îl înțeleg perfect. Trai, nineacă ! Odihnă, relaxare, vacanțe dese și intense, schi cu escortă de la SPP, scutire de dat cu subsemnatul la parchet, cum să nu mai vrea o tură ?

Că Bulă ăsta mai vrea o vacanță de cinci ani, întreruptă doar de ocazionale tăvăleli prin politica de rahat, pricep. Nu pricep de ce l-ar mai vota cineva. Bun, ok, pricep, ura împotriva pesedelei, Dragnea e nașpa, etc. N-ajunge. Sau n-ar trebui să ajungă pentru un electorat rațional, care votează pentru o destinație, nu pentru tăvăleală în glod.

După aproape cinci ani, din România lucrului bine făcut au mai rămas niște dosare la parchet și multe poze de vacanță. Înțeleg de ce și l-ar dori niște bănci străine președinte, de ce tăietorii austrieci de păduri ar mai vrea un mandat al lui sau de ce la Berlin sunt mulți care cred că încă cinci ani de boulean prind bine României. Nu pricep de ce plătitorul român de taxe ar mai vrea asta. Și repet, dacă unicul argument e muiesepesede, atunci e caz de balamuc.

În fine, ultima știre e legată de duduia Kovesi Laura & Codruța. Care dă sufrageria lui Oprea în judecată la Curtea Europeană, pe motiv că n-a ieșit bine în poză. Sau, mă rog, dă statul român în judecată pentru că nu i-a respectat unul dintre drepturile fundamentale ale omului, dreptul de a băga oameni la pârnaie de-a-mpulea, respectiv dreptul de a paradi cu portocala ce vrea cartilagiul ei. Așa că reclamă, nici mai mult, nici mai puțin, că nu i-a fost respectat „dreptul la un proces echitabil la Curtea Constituțională” ! Fix asta !

Poate nu vă amintiți, dar duduia cică avea și un tulbure doctorat în drept. Nu că ar fi la primul gărgăune, dar de data asta s-a întrecut pe sine. Putem apela la un mongoloid de la școala ajutătoare, care îi poate explica slujirii care e diferența dintre CCR și o instanță judecătorească. Poate așa nu se mai face de căcat, confundând CCR cu sistemul judecătoresc și judecarea aspectelor de constituționalitate cu un proces civil.

După o astfel de demonstrație de crasă prostie și incompetență, duduia încă ia leafă de la Parchet ?

Facebook Comments

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: