La zi

A fost o perioadă mai lungă de liniște, aici, pe adnotări. Măcar aici, pentru că în .ro zarva n-a lipsit. În timpul ăsta s-au întâmplat lucruri care ar trebui pomenite.

S-a încheiat „Game of thrones”. Lamentabil. Cârpeala ridicolă care a fost sezonul 8 are și o explicație. Una care aduce teribil de mult cu dospeala politichiei de pe la noi. Pe scurt, Benioff și Weiss, cei doi scenariști/producători ai serialului au primit o propunere de nerefuzat. Disney, care acum e proprietar al ce a mai rămas din marca „Războiul stelelor”, le-a propus să preia franciza aflată în zdravănă degringoladă. Bani mulți, vacă de muls vreme bună. Trebuia doar ca băieții să se facă rapid disponibili. Adăugați la asta și capacitatea lor de creație și aveți explicația pentru power point-ul încropit care a fost sezonul 8.

Alegerile europene m-au interesat foarte puțin. Pentru bunul motiv că niciuna dintre posibilele mele opțiuni nu a fost reprezentată pe listele de vot. Atât popularii, cât și social-democrații și ceea ce a devenit ALDE reprezintă tot ce e mai detestabil la Bruxelles. Indiferent pentru care dintre ăștia ai vota e tot aia. Cum nici numele prezente pe listele de candidați nu mi-au stârnit vreo briză de interes, i-am lăsat să se joace singuri. Și a ieșit ce s-a văzut.

De fapt, miza europeană a lipsit la alegerile astea. Nu doar la noi, dar la noi a fost parcă mai vizibil ca în alte părți. A fost bizar să descoperi că unii s-au declarat câștigători ai alegerilor, în condițiile în care scorurile au fost lamentabile, iar cele câteva procente care îi despărțeau pe unii de alții nu însemnau nimic. Oricum, repet, miza europeană a lipsit, momentul a fost folosit doar pentru a testa mașinăria care trebuie să-i mai facă rost de un mandat lui Iohannis. Și, mai gâfâind, mai grohăind, jucărica a funcționat.

O scurtă notă. Când vorbim despre impactul online-ului asupra acestor alegeri, începem cu sutele de conturi de social media blocate oportun, cu vocile suprimate pentru ca lucrurile să iasă așa cum trebuie. Vin prezidențialele, abia acum urmează pumni în gură bine proptiți. Sigur că statul român poate umbla la reglementări, dar ți-ai găsit !

Vizita papei. Nu m-a interesat. Personajul îmi displace profund. Știu cum a fost evacuat Benedict și de ce a trebuit adus nenea ăsta. Și îmi e suficient.

Asta am avut de zis. De acum vom vorbi mai des. Acum plecați de aici.

mm
Daniel Bejan
Scriitor, publicist, mizantrop fără patimă.

Cele mai rcente

Mihrab

Discount Heaven

Apoi

Țărmul

Lasă un răspuns

Articole care v-ar mai putea interesa